Ateljébesök hos konstnären Batte Sahlin

Ett unikt besök i en konstnärsateljé

Välkommen på ett unikt besök i Battes ateljé i Årsta gamla skola (Stockholms Ateljéhus) på Sjöviksbacken 60, söndag 24 oktober. Besöket sker i form av att Batte själv presenterar sin konst, och berättar om sina spännande, avgörande och ibland egensinniga val i livet.
Med respekt för rådande restriktioner, ateljéns storlek, samt Battes hälsa så kommer besöket ske i form av två mindre grupper om fyra personer i varje. Ett besök genomförs kl 13.30, nästa klockan kl 14.30. Totalt sett erbjuds alltså åtta personer en möjlighet till visning. Först till kvarn gäller. Kostnad 100 kr, betalas helst via swish.
Anmälan görs till Gunilla Fritjofsson, gunillaf123@gmail.com eller 0723 506 990.

Batte Sahlin är idag 92 år och är – om än i ringa omfattning – fortfarande aktiv som bildkonstnär. Sahlin är en viktig representant för svensk samtidskonst, och hans verk finns idag på Moderna museet, Nationalmuseum, Statens porträttsamlingar, Statens konstråd, olika Länsmuseum, Nationalmuseum Jamtli och en rad landsting.

”Jag har en helvetes uttrycksvilja. Skalar bort, strävar efter enkelhet, skalar bort för att nå fram…”

Så beskriver konstnären, musikern och skådespelaren Batte Sahlin sin konstnärliga strävan. Hans konstnärskap har beskrivits som enkelt, koncentrerat och abstrakt. Batte har alltid värjt sig mot skönheten, det vackra, och vill inte vara insmickrande. Han har ofta ställt ut målningar och skulpturer bredvid varandra för att skapa en dialog mellan uttrycksformerna. Mellan olika material. Mellan svärta och humor. Mycket har fötts ur kärleken till naturen. Stenar. Stubbar. Grenar. Skrot. Han har sett konst i det mesta. Batte har förvandlat det till synes omöjliga till något möjligt.